Mijn naam is Wilga Zibel

Wist je dat bijna alle problemen voortkomen vanuit het gevoel niet geliefd of toereikend genoeg te zijn? Terwijl we allemaal VOLWAARDIG geboren worden!

Video afspelen

Op een schooldag kwam mijn lerares naar me toe, hield mijn gezicht tussen haar handen en keek mij vol warmte aan en zei: “Wat ben jij een heerlijk kind”.

Op dat ene moment gebeurde er iets heel belangrijk binnenin mij, waar ik me destijds niet bewust van was; er werd een zaadje gepoot. Dit zaadje gaf me de moed om het antwoord te gaan zoeken op de vraag: “Doe ik er toe?”

Ik wilde het leven begrijpen, dat gaf me veiligheid

Jarenlang heb ik geprobeerd om me aan te passen aan de omgeving. Ik wilde er zo graag bij horen. Hoe meer ik mijn best deed, hoe meer afwijzing ik kreeg. Doordat ik altijd had geprobeerd me aan te passen, wist ik niet meer wie ik echt was.

Vanaf mijn vijftiende volgde ik therapieën en ontmoette ik verschillende hulpverleners. Elke hulpverlener reikte me iets aan wat van waarde was, maar na een tijdje viel ik weer terug en ging ik op zoek naar de volgende stap.

Tot ik 28 jaar was. De laatste hulpverlener zei tegen me: “Jij weet zelf zo goed hoe je in elkaar zit. Ik weet niet wat ik voor jou kan doen!” En dat klopte. Ik was jarenlang de confrontatie aangegaan met mezelf en kende mezelf inmiddels erg goed, maar mijn gevoel over mezelf was nog niet veranderd.

Ervaringsdeskundige

Daar stond ik. Op een doodlopende weg. Aangezien de hulpverlening mij niet meer kon helpen, moest ik zelf ontdekken wat ik nodig had. Mijn hoofd had het allemaal wel op een rijtje maar ik kon de veranderingen in mijn gevoel nog niet maken.

Een nieuw pad

Mijn speurtocht dreef me ertoe te onderzoeken hoe de psyche van de mens in elkaar zit en hoe het leven werkt. Ik ben in aanraking gekomen met diverse psychologievormen, die vooral gericht waren op ervaringsgericht leren. Mijn eigen leven werd studiemateriaal. Ik kwam weer thuis bij mezelf.

Ik was verwonderd over mijn ontdekkingen

Ik besefte dat we twijfelen of we wel van waarde zijn, of we er wel toe doen door de ervaringen in ons leven. Dit heeft veel gevolgen.

Maar …
• Iedereen is van waarde
• Iedereen verdient een plek zichzelf te kunnen zijn
• Iedereen verdient kansen en ondersteuning om talenten te ontwikkelen.

Dit weten is stap één, maar je echte waarden ook daadwerkelijk voelen is een essentiële stap naar duurzaamheid.
Daardoor bevrijd je jezelf (je eigen kleuren), vind je innerlijke rust en is er echte verbindingen mogelijk met elkaar in een wij-samenleving.

Sleutels

Alles wat ik ontdekt heb, heb ik verder ontwikkeld en uitgewerkt en op mezelf toegepast. Mijn eigen sleutels hebben mijn zelfliefde, zelfacceptatie, zelfvertrouwen en zelfkennis bevrijd, waardoor ik het leven leef vanuit innerlijke bevrijding en mijn totale potentieel aan kan spreken.

Jaartijdlijn van Jaren

Quisque hendrerit elit vel ultrices malesuada. Morbi non quam vel massa pharetra egestas in a magna. Vivamus vel tincidunt libero. Ut nec sagittis dui. Fusce tellus diam, bibendum nec ullamcorper et, tincidunt eget erat. Fusce vel ornare ligula.

2000

Start praktijk. Individuele trajecten, workshops, trainingen, opleidingen voor volwassenen en kinderen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

2008

Boek titel: Liefde ; het vinden van de sleutel van je hart. 

2010

Tijdslijn 2010

Start uitwerken het kleuren-wijs traject. Sociaal emotioneel programma voor jong en oud

2012

Sinds 2012 is het gedachtengoed via Kleuren-Wijs trajecten verspreid naar ouders leerkrachten en hulpverleners om het te integreren. Ondersteund door een drietal boeken geschreven vanuit mijn hand met oefeningen opdrachten en de theorie voor de begeleider.

2017

Tijdslijn 2017

Vanaf 2017 woonde ik op Bonaire en is het verspreid met de naam Colours of our Heart, omdat ik het vaak in het Engels moest presenteren. Deze naam is gebleven omdat de intentie is om internationaal te gaan.

2019

Tijdslijn 2019

Vanaf 2019 terug in Nederland en gestart met ontwikkelen van bewustzijns-spelmateriaal en opzetten online en offline academy.

2021

Play your Colours: Een bewustzijnstraject dat je op een speelse en creatieve manier meeneemt om te ontdekken wie je zelf bent, zodat je je eigenwaarde leert ontdekken, je kracht kunt bevrijden en je talenten kunt aanspreken.

2022

Video afspelen over Tijdslijn 2022

In 2022 ontwikkelde ik Talk & Stuff, samen met mijn dochter. Dit traject ondersteunt tieners bij het ontwikkelen van een gezonde relatie en/of gezond seksueel fundament, gebaseerd op zelfliefde, zodat ze van daaruit liefdevolle en respectvolle verbindingen met anderen aan kunnen gaan.

2024

Tijdslijn 2024

In 2024 gaf ik het boek ‘Jouw Gids naar Gezonde relaties en een Bloeiende Seksualiteit’ uit.  Dit boek is een heldere gids om je te helpen navigeren door de complexiteit van relaties en seksualiteit. Het is niet zomaar een boek; het is een uitnodiging om de taboes te doorbreken en een veilige, verwelkomende ruimte te creëren voor open dialoog en zelfontdekking. Het is tevens ter verdieping van het Talk & Stuff materiaal voor pubers en ouderen.

In het nieuws

Ik ben Nathalie, 50 jaar en een alleenstaande mama van een flinke 13-jarige zoon.

Mijn leven is niet altijd even gemakkelijk geweest. Ik heb veel prachtige perioden gekend maar ook enorm veel diepe dalen ervaren.

Daardoor ben ik ook een vechter geworden, iemand die ondanks de uitdagingen of de diepten toch zal blijven vertrouwen dat het weer goed komt. Dus emotionele uitdagingen zijn niet vreemd voor mij.

Net door deze uitdagingen voel ik de nood om mij te verbinden aan zo’n prachtig hartsgedragen project. Een project waarin elk kind/volwassene de kans krijgt om te groeien binnen zichzelf. Het gevoel mag ervaren om van waarde te zijn en te voelen dat echte liefde en zelfliefde bestaat.

Iedereen verdient deze kans op aarde om thuis te komen in z’n eigen hart.

Er wordt zoveel aandacht besteed aan intelligentie en leren maar het is tijd dat er ruimte en mogelijkheden gecreëerd worden zodat de kinderen al vanaf jonge leeftijd mogen leren omgaan met emoties. Dat ze leren begrijpen en voelen wat ze nodig hebben.

Ik verbind mij dan ook met heel mijn hart aan dit prachtige project en hoop oprecht dat we met z’n allen de hemel op aarde mogen creëren.

Ik ben dan ook enorm dankbaar dat Wilga Zibel met kennis, kunde en haar pure hart, het talent en vooral ook het doorzettingsvermogen heeft, om voor deze noodzakelijke missie te blijven gaan.

Ik hoop dan ook dat mijn ondersteuning een effect mag hebben op het bereiken van haar grootste droom.

Een wereld creëren waar elk kind de liefde en warmte mag ontvangen vanuit pure onvoorwaardelijke liefde en een diep authentiek respect. Ook voor kinderen die geen thuis hebben, de oprichting van kinder(te)huizen met dit gedachtengoed als fundament.

Liefdevolle groet

Nathalie