Header Talk & Stuff_1

Talk & Stuff
Talk & Stuff is een bewustzijnstraject dat de aandacht focust op het thema Seksualiteit. Een thema waar vaak nog een taboe op heerst.

Iedereen geeft hier vaak zijn eigen invulling aan, die ingekleurd wordt door opvoeding vanuit de normen en waarden van ouders, vrienden, cultuur, maar ook door de media. Dit heeft zeker effect  op de seksuele ontwikkeling bij jongeren en werkt door in hun denken, praten en handelen.

Vanuit het Colours of our Heart gedachtengoed geven we een handreiking om seksualiteit uit de taboesfeer te halen.

We gaan niet vertellen hoe het moet of hoort

We bieden tools aan om met elkaar een veilige, open en vooral neutrale ruimte te creëren om alles bespreekbaar te maken. Op deze manier gaan we samen met de jongeren op pad, zodat ze onder liefdevolle begeleiding voor zichzelf kunnen uitzoeken wat voor hen “normaal” is.

Het bevat 30 stellingkaarten en 110 vraagkaarten om het bewustzijn van jongeren rondom seksualiteit te verruimen op de volgende thema’s:

Talk & Stuff_Grenzen_1_

Grenzen

Ontdekken wie ben ik en wie ben jij? Waar liggen mijn grenzen en waar die van jou? Wanneer gaat de ander over mijn grenzen en wanneer ga ik over die van de ander? Samen ontdekken wat goed is voor allebei in contact.

Talk & Stuff_Gevoelens_1

Gevoelens

Wat vertellen mijn gevoelens/emoties die aangeraakt worden en hoe kan ik daarvoor leren zorgen?

Talk & Stuff_Macht_2

Macht

Hoe werkt macht? Welke vormen zijn er allemaal en hoe kun je dit doorbreken?

Talk & Stuff_Acceptatie_1

Acceptatie

Acceptatie & respect voor je eigen normen en waarden en die van de ander. Acceptatie & respect voor verschillende  vormen van seksualiteit.

Talk & Stuff_Communicatie_1

Communicatie

Wanneer is er sprake van communicatie vanuit macht en wanneer vanuit respect en verbinding? Op een veilige manier leren je menig te uiten en te luisteren naar de ander.

Talk & Stuff_Zien_1

Zien

Wanneer kijk ik met een gekeurde bril naar mezelf en/of naar de ander? Welk effect heeft dat op mijn eigen rol en hoe kijk ik dan naar de rol van de ander? Zie ik mijn echte waarde en zie ik de waarde van de ander?

Wat zit er allemaal in het Talk & Stuff Traject :

Het bewustzijnsspel wordt per post thuisgestuurd.

Talk & Stuff - het spel

Online zijn er per thema:

 • Videolessen
 • Theoriedocumenten ('light' versie van het Colours of our Heart gedachtengoed)
 • 3 coach calls per maand. In deze coach call heb je de mogelijkheid om vragen te stellen waar je tegenaan loopt of je kan er gewoon bij zijn om geïnspireerd te worden en de energie te ervaren.

De online lessen zijn bedoeld om kennis te maken met het gedachtengoed van Colours of our Heart. Dit is nodig om optimale begeleiding te kunnen geven tijdens de bewustzijnsgesprekken.

Wat is de prijs van dit traject?

€297,- ex btw

Voor wie is dit traject bedoeld?

 • Voor jou als ouder

  Je wilt graag bijdragen aan een “gezonde” seksuele ontwikkeling van je kind(eren), maar hebt daar tools voor nodig om openheid te creëren.

 • Voor jou als leerkracht/begeleider

  Ben je altijd op zoek naar leuk, speels en interessant materiaal om te gebruiken tijdens Seksuele vorming in jouw klas of groep? Dan is Talk & Stuff zeker de moeite waard om te ontdekken. Het materiaal reikt tools aan die gebruikt kunnen worden om zoveel mogelijk veiligheid, vertrouwen, openheid, respect, acceptatie, verruiming en gelijkwaardige verbindingen te creëren.

 • Voor jezelf

  Als je jezelf op dit thema wilt ontmoeten.
  En wilt ontdekken of er angsten, overtuigingen en patronen jou ervan weerhouden jezelf te kunnen zijn.
  De volgende stap is de bevrijding naar meer veiligheid, openheid, respect en gelijkwaardige verbindingen.

Voordelen van de online training :

 • Je kunt op ieder moment beginnen met het online traject
 • Vanuit je eigen huis te volgen in je eigen tijd en tempo
 • Je hebt een half jaar lang toegang tot de training en je kunt het zo vaak herhalen als je wilt. De kracht zit in de herhaling.
 • Er zijn 3 online (live) coach calls om je vragen te stellen, geïnspireerd te worden of de energie te proeven.

Dit traject is tot stand gekomen in samenwerking met mijn dochter Emily Hanssen (Begeleidster Jongerenwerk).

Tekeningen zijn van Inge Heezen.