Wij leren kinderen hun emoties begrijpen

Investeren in deze projecten is investeren in onze kinderen en de toekomstige kinderen.

Dit is ons verhaal

Het gedachtengoed Colours of our Heart is wat Wilga zelf erg nodig had als kind, maar zeker ook als volwassenen.

Al meer dan 22 jaar begeleidt en ondersteunt zij als coach, trainster en mens veel volwassenen en kinderen om te ontdekken hoe ze kunnen leven vanuit hun eigenwaarden, zelfliefde en talenten.

Met deze stichting willen we alle kinderen bereiken.

Onze missie

Onze missie is een veilige en liefdevolle omgeving creëren voor kinderen. We begrijpen dat veel maatschappelijke problemen, zoals pestgedrag, discriminatie en concurrentie, voortkomen uit een gebrek aan eigenwaarde en zelfliefde. Daarom is het onze ambitie om kinderen te helpen emoties niet te vermijden, maar te begrijpen en te omarmen. Door hen de nodige vaardigheden aan te leren om met emoties om te gaan, streven we ernaar psychische problemen te verminderen.

Onze visie

Onze visie is simpel: een wereld waar kinderen zich gewaardeerd voelen voor wie ze zijn en waar ze zich altijd welkom voelen. We streven naar een samenleving waarin verbinding, gelijkwaardigheid en begrip voor elkaar centraal staan. Ons doel is dat kinderen zichzelf en anderen begrijpen, terwijl angst voor het leven afneemt. Het leven zou geen strijd moeten zijn, maar een avontuur vol respect en liefdevolle verbindingen.

Kernwaarden

Gelijkwaardigheid
 Alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, verdienen gelijke kansen.

Liefde en zelfvertrouwen
We ondersteunen kinderen bij het cultiveren van zelfliefde en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Emotionele intelligentie
We moedigen het begrip van emoties aan en leren kinderen hoe ze ermee kunnen omgaan.

Preventie
We focussen op preventieve maatregelen om emotionele en psychische uitdagingen bij kinderen te verminderen.

Liefdevolle verbinding
We streven naar een samenleving waarin liefdevolle verbindingen tussen mensen centraal staan.

Ons uiteindelijke doel

Onze droom is om met onze stichting moederhuizen neer te zetten in gebieden op de wereld waar kinderen niet zo verzorgd worden, zoals hier in Nederland en in België.

We gaan huizen neerzetten zodat ze een dak boven hun hoofd krijgen, eten, maar ook een warm nest. Als begeleider met een warm hart die ze ook nog eens kunnen begeleiden om te leren met het leven om te gaan en zichzelf te leren kennen. Zodat ze een ander leven kunnen creëren voor zichzelf, dan waar ze misschien vandaan komen.

Met heel ons hart zetten we ons volledig in aan wij blijven creëren en ontwikkelen. Dus houd ons in de gaten. Met elkaar maken we het verschil hier op deze wereld. Heel veel liefs.

Dit is ons team

Wilga Zibel

Directeur

Ik ben de ontwikkelaar en oprichter van het gedachtengoed Colour of our Heart. Moeder van 2 dochters en oma van 3 kleinkinderen (de 4e is op komst). Mijn hart gaat uit naar de natuur omdat haar oerkracht ons terug bij ons zelf brengt. Ik ben avontuurlijk aangelegd en reis graag. Ik geniet met volle teugen van nieuwe projecten en initiatieven en spring dan vaak in het diepe. Achteraf denk ik dan pas na. Ik ontspan in de sauna en kan enorm genieten van een lekkere cappuccino of op zijn tijd een goed glas wijn.

Richard van Rijnsbergen

Penningmeester

Hallo, ik ben Richard van Rijnsbergen, een trotse vader van drie kinderen en een gedreven ondernemer die altijd kijkt naar kansen en oplossingen. Ik ben van nature enthousiast en positief ingesteld, en ik geloof in de kracht van verbinding en inclusiviteit. Graag wil ik mijn persoonlijke missie en visie delen als ambassadeur van Stichting Colours of Our Heart.

Nathalie Nauwelaers

Secretaris

Ik ben Nathalie, 50 jaar en een alleenstaande mama van een flinke 13-jarige zoon. Er wordt zoveel aandacht besteed aan intelligentie en leren maar het is tijd dat er ruimte en mogelijkheden gecreëerd worden zodat de kinderen al vanaf jonge leeftijd mogen leren omgaan met emoties. Dat ze leren begrijpen en voelen wat ze nodig hebben.

Lees meer

De kleine lettertjes

De Colours of our heart foundation stichting (roepnaam: Colours of our heart foundation) heeft haar zetel in Utrecht.

Het doel van de stichting is: het creëren van een veilige en liefdevolle plek voor kinderen. Het bieden van ondersteuning, begeleiding en richting om een volwaardig leven vanuit een stevig fundament neer te zetten, waarop ze hun eigen leven vanuit kracht, liefde en zelfvertrouwen kunnen opbouwen naast een ander. Het preventief te gaan werken om deze materie al op jonge leeftijd aan te bieden. Maatschappelijke en psychische problematieken aanpakken.

De stichting heeft ook tot doel het verrichten van alle verdere handelingen, die met het hiervoor genoemde doel in de ruimste zin verband houden of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn.

De stichting heeft geen winstoogmerk. We beheren onze financiën zorgvuldig rapporteren daar transparant over. Duurzaamheid is van essentieel belang, en we streven continu naar groei en effectiviteit om onze doelen te bereiken.

Het bestuur van Stichting Colours of Our Heart bestaat uit vrijwilligers die zich onbezoldigd inzetten voor de stichting. Er wordt geen bezoldiging of onkostenvergoeding toegekend aan de bestuursleden.

Contactgegevens
Hei en boeicopseweg 7, 4126 RD Hei en Boeicop
welkom@wilgazibel.nl
Voorzitter: Wilga Zibel, directeur wilgazibel.nl en ontwikkelaar van het gedachtengoed Colours of our heart.

KvK nummer: 91110238
ANBI registratienummer: 865554353
RSIN nummer: 865554353

Bankrekeningnummer: NL35RABO0379059614 t.n.v. Colours of our Heart Foundation Stichting

Lees hier ons beleidsplan

Donateurs over de stichting

Richard van Rijnsbergen
Richard van RijnsbergenIpster
Lees verder
Communicatie lijkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dit vaak een uitdaging te zijn. We leren communiceren op school door onze moedertaal te leren, maar wat is nu de taal van de emotie? Wat hebben we daarover geleerd en hoe zou de wereld eruitzien als we onze emoties kunnen verwoorden en durven te uiten? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het voelen en juist kunnen verwoorden van je emoties een uitdaging op zich is. Veel problemen in de wereld ontstaan door niet uitgesproken gevoelens en de daarbij behorende emoties. Het onvermogen om emoties adequaat te communiceren leidt vaak tot misverstanden, conflicten en zelfs langdurige wrok. Als communicatieplatform hebben wij ons verbonden aan de Stichting Colours of our Heart omdat zij lesmaterialen ontwikkelen voor scholen waardoor kinderen leren hun emoties te begrijpen en te uiten. Kinderen zijn de basis van onze samenleving; elke nieuwe generatie biedt de kans op een betere toekomst. Hoe mooi zou het zijn als kinderen over de hele wereld het cadeau ontvangen om te leren communiceren met en over hun emoties? De Stichting Colours of our Heart helpt kinderen de taal van emotie te leren. Dit zorgt voor een omgeving waarin kinderen zich veilig voelen om hun gevoelens te delen, waardoor pestgedrag vermindert en empathie en begrip toenemen. Het is bewezen dat kinderen die hun emoties kunnen uiten en begrijpen, beter in staat zijn om relaties op te bouwen, conflicten op te lossen en hun mentale welzijn te verbeteren. Door ons te verbinden met deze stichting, ondersteunen wij een initiatief dat bijdraagt aan een fundament van emotionele intelligentie in onze samenleving. Dit heeft een positieve invloed op de toekomst van onze samenleving als geheel. Het bevorderen van emotionele ontwikkeling zorgt voor een wereld waarin mensen meer begrip en compassie voor elkaar hebben, wat leidt tot minder conflicten en een harmonieuzer samenleving. Bij Ipster geloven we dat communicatie de sleutel is tot begrip en verbinding. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met de Stichting Colours of our Heart, en we kijken ernaar uit om samen te werken aan een wereld waarin iedereen, vanaf jonge leeftijd, leert hoe belangrijk het is om emoties te kunnen verwoorden en durven te uiten. Onze financiële steun aan deze stichting is een investering in een betere, meer empathische toekomst.
Inge
Inge
Lees verder
Door werken met Wilga heb ik geleerd hoe belangrijk het is om emoties te begrijpen en te accepteren om echt jezelf te kunnen zijn. Deze reis begon na de geboorte van mijn eerste zoon en heeft geleid tot ingrijpende veranderingen in mijn leven. Ondanks mijn groei voelde ik me pas echt compleet toen ik mijn emoties, zoals verdriet en boosheid, erkende en losliet. Hierdoor werd ik krachtiger en verbeterde de relatie met mijn kinderen aanzienlijk. Het besef dat kinderen onze spiegels zijn, heeft me geleerd dat ik alleen door mezelf te zijn, het beste voor hen kan doen. Dankzij Wilga’s begeleiding vertrouw ik nu op mijn eigen pad. Bedankt, Wilga, voor je geduld en vertrouwen. Ik durf nu keuzes te maken vanuit mijn gevoel, omdat er nu meer in verbinding mee ben. Dat zorgt er voor mij in ieder geval voor dat ik het veel leuker vind op deze wereld 🌎.
Vorige
Volgende

Ook interesse om te doneren? Stuur een mail, dan bespreken we de mogelijkheden.

Ik ben Nathalie, 50 jaar en een alleenstaande mama van een flinke 13-jarige zoon.

Mijn leven is niet altijd even gemakkelijk geweest. Ik heb veel prachtige perioden gekend maar ook enorm veel diepe dalen ervaren.

Daardoor ben ik ook een vechter geworden, iemand die ondanks de uitdagingen of de diepten toch zal blijven vertrouwen dat het weer goed komt. Dus emotionele uitdagingen zijn niet vreemd voor mij.

Net door deze uitdagingen voel ik de nood om mij te verbinden aan zo’n prachtig hartsgedragen project. Een project waarin elk kind/volwassene de kans krijgt om te groeien binnen zichzelf. Het gevoel mag ervaren om van waarde te zijn en te voelen dat echte liefde en zelfliefde bestaat.

Iedereen verdient deze kans op aarde om thuis te komen in z’n eigen hart.

Er wordt zoveel aandacht besteed aan intelligentie en leren maar het is tijd dat er ruimte en mogelijkheden gecreëerd worden zodat de kinderen al vanaf jonge leeftijd mogen leren omgaan met emoties. Dat ze leren begrijpen en voelen wat ze nodig hebben.

Ik verbind mij dan ook met heel mijn hart aan dit prachtige project en hoop oprecht dat we met z’n allen de hemel op aarde mogen creëren.

Ik ben dan ook enorm dankbaar dat Wilga Zibel met kennis, kunde en haar pure hart, het talent en vooral ook het doorzettingsvermogen heeft, om voor deze noodzakelijke missie te blijven gaan.

Ik hoop dan ook dat mijn ondersteuning een effect mag hebben op het bereiken van haar grootste droom.

Een wereld creëren waar elk kind de liefde en warmte mag ontvangen vanuit pure onvoorwaardelijke liefde en een diep authentiek respect. Ook voor kinderen die geen thuis hebben, de oprichting van kinder(te)huizen met dit gedachtengoed als fundament.

Liefdevolle groet

Nathalie