"In 5 stappen naar bewuste emotionele intelligentie”

Het meest inzichtrijke e-book voor het overwinnen van onzekerheid bij kinderen. Stichting ‘Colours of our Heart’ heeft als doel jou en je kind te laten leven vanuit je eigen waarden en talenten. Dat gunnen we iedereen, in het e-book ontdek je:

  • Hoe je toekomstige belemmeringen voor je kind (en jezelf) beperkt
  • Hoe je je kind vanaf de basis goed begeleidt in het aanleren van gedrag en patronen
  • Voorkom verlammende onzekerheden zodat je kind altijd zichzelf blijft
  • Bevrijd je kind van emotionele obstakels
  • Gun je kind zich zelfverzekerd te voelen

Kom erachter hoe je emotie voor je kan laten werken en navigeer naar een leven vanuit meer zelfvertrouwen.

Onzekerheid bij kinderen overwinnen

Kinderen kunnen op jonge leeftijd al worstelen met onzekerheid, wat hun potentieel beperkt. Als begeleider speel jij een cruciale rol in hun ontwikkeling. Gedrag en patronen worden vroeg gevormd, dus is het essentieel om hen vanaf het begin goed te begeleiden.

Zelf heb ik ervaren hoe verlammend onzekerheid kan zijn. Het voelt als rijden met de handrem erop, terwijl je weet dat je meer kunt bereiken. Goede begeleiding helpt kinderen in contact te blijven met hun innerlijke waarden en bevrijdt hen van emotionele obstakels.

Herken jij deze uitdagingen bij de kinderen waarmee je werkt? Samen kunnen we werken aan een mooiere toekomst waarin kinderen zichzelf bevrijden van angst en onzekerheid.

Hoe het voor anderen voelt

“Hoe vertel ik nu in een paar zinnen wat Colours of our Heart gebracht heeft. Misschien is het wel in 1 woord te zeggen: JEZELF! Vooral ook in het midden in het leven staan, het leven met beide handen opnemen en er doorgaan! Ontdekken wat je kunt doen om écht te leven en dat is niet altijd gemakkelijk maar wel zo heerlijk vol leven en meer proeven wat het echt kan zijn en daar dan ook meer en meer in geloven! Dankbaarder worden, vrijer worden, stralender, echter!”

Marleen
Jeugdbegeleidster

“Wilga, ik wil jou nog eens extra bedanken. Voor alles. Voor jouw gedachtengoed, voor wie jij bent, die mooie, mooie engel op aarde. Jouw energie en wat alles van Colours of our Heart mij en mijn gezin gebracht heeft en nu nog steeds brengt. Je krijgt duidelijke handvatten aangereikt waar je steeds elke keer opnieuw mee aan de slag kan. Nu doorzie en doorvoel ik alles, waardoor ik veel dichterbij mezelf kan blijven in mijn eigen waarden. Mijn eigen rol zie en de rol van anderen.”

 Nele

“Voor mij als moeder was het fijn om te zien dat er eindelijk iemand was die haar echt begreep, ze leerde dat ze mag zijn wie ze is, dat ze goed is zoals ze is. Het gaf haar meer zelfvertrouwen. Ik als moeder/eigen persoon leerde dat ook, mijn onzekerheden werden besproken en dat maakte mij sterker, ook in de opvoeding. Je voelt je begrepen en gehoord! Het gaf mij innerlijke rust.”

Nicole
moeder van Sena

Emotionele intelligentie: Wat is dat?

Emotionele intelligentie is essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Elke emotie komt voort uit een fundamentele vraag: draag ik bij? Ben ik van waarde? Jij kunt hen helpen dit te begrijpen.

Kinderen kunnen zich overweldigd voelen door emoties zoals angst, verdriet, boosheid of onzekerheid. Jij kunt een veilige omgeving creëren waarin kinderen vrij zijn om over hun emoties te praten en deze te delen. Dit helpt hen hun gevoelens te herkennen, te benoemen en ermee om te gaan.

Investeren in het emotionele welzijn van kinderen draagt bij aan een gezondere wereld voor ons allemaal.

Emotionele intelligentie helpt kinderen zichzelf beter te begrijpen en met hun emoties om te gaan.

Als begeleider speel je een cruciale rol in dit proces. Blijf doorgaan met al het goede werk dat je doet.

Bekijk in het ebook ons vijf stappenplan:

Het Spiegelboom project

We leren schoenstrikken, Engels, rekenen … maar wie leert ons om met emoties om te gaan? Juist de angst om deze emoties te voelen en niet te weten hoe we ermee moeten omgaan, zorgt voor vele mentale, psychische en gedragsproblematieken. Dat hoeft dus niet als we onze kinderen leren dat emoties niet eng zijn.

De Spiegelboom trajecten van de stichting Colours of our Heart zijn speciaal ontwikkeld voor professionals zoals jij. Ze zijn opgedeeld in drie compacte delen, zodat je op een efficiënte manier de benodigde kennis en vaardigheden opdoet. Bovendien draag je door deelname financieel bij aan moeder(t)huizen, waar een deel van de opbrengst naartoe gaat. Zo zorg je niet alleen voor je eigen professionele ontwikkeling, maar ook voor een veilige opvang voor kinderen die het nodig hebben.

Over Wilga

Ik ben Wilga Zibel, Ontwikkelaar, trainster, docent en oprichtster van de Colours of our Heart Academy & Foundation.

Als kind voelde ik me anders dan de anderen. Ik probeerde me aan te passen maar verloor daardoor juist mezelf. Ik was onzeker en kreeg geen gepaste hulp totdat een lerares me de moed gaf om het antwoord te gaan zoeken op de vraag: “Doe ik er toe?”.

Een zoektocht langs therapieën, hulpverleners en onderzoek naar de psyche van de mens, maakt mij tot de persoon die ik vandaag de dag ben.

Al ruim twintig jaar begeleid en ondersteun ik volwassenen en kinderen om te leven vanuit hun eigen waarden en talenten. Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen de sleutels te geven om te voelen dat ze echt van waarde zijn.

Vul het formulier in en vraag het gratis e-book aan. Je ontvangt het binnen 5 minuten in je mailbox.

Ik ben Nathalie, 50 jaar en een alleenstaande mama van een flinke 13-jarige zoon.

Mijn leven is niet altijd even gemakkelijk geweest. Ik heb veel prachtige perioden gekend maar ook enorm veel diepe dalen ervaren.

Daardoor ben ik ook een vechter geworden, iemand die ondanks de uitdagingen of de diepten toch zal blijven vertrouwen dat het weer goed komt. Dus emotionele uitdagingen zijn niet vreemd voor mij.

Net door deze uitdagingen voel ik de nood om mij te verbinden aan zo’n prachtig hartsgedragen project. Een project waarin elk kind/volwassene de kans krijgt om te groeien binnen zichzelf. Het gevoel mag ervaren om van waarde te zijn en te voelen dat echte liefde en zelfliefde bestaat.

Iedereen verdient deze kans op aarde om thuis te komen in z’n eigen hart.

Er wordt zoveel aandacht besteed aan intelligentie en leren maar het is tijd dat er ruimte en mogelijkheden gecreëerd worden zodat de kinderen al vanaf jonge leeftijd mogen leren omgaan met emoties. Dat ze leren begrijpen en voelen wat ze nodig hebben.

Ik verbind mij dan ook met heel mijn hart aan dit prachtige project en hoop oprecht dat we met z’n allen de hemel op aarde mogen creëren.

Ik ben dan ook enorm dankbaar dat Wilga Zibel met kennis, kunde en haar pure hart, het talent en vooral ook het doorzettingsvermogen heeft, om voor deze noodzakelijke missie te blijven gaan.

Ik hoop dan ook dat mijn ondersteuning een effect mag hebben op het bereiken van haar grootste droom.

Een wereld creëren waar elk kind de liefde en warmte mag ontvangen vanuit pure onvoorwaardelijke liefde en een diep authentiek respect. Ook voor kinderen die geen thuis hebben, de oprichting van kinder(te)huizen met dit gedachtengoed als fundament.

Liefdevolle groet

Nathalie