Over Wilga Zibel

Ik ben Wilga Zibel Coach, trainster, docent, de ontwikkelaar en auteur van mijn eigen gedachtengoed en oprichtster van de Colours of our Heart Academy.

Wilga Zibel

Door de vraag van de buitenwereld begeleid en ondersteun ik al ruim twintig jaar volwassen en kinderen om te ontdekken hoe je kunt leven vanuit je eigenwaarden en talenten.

Ik heb iets ontwikkeld dat ik als kind heel graag zelf had willen ontvangen. Door mijn eigen creatie  ben ik thuis gekomen bij mezelf en ben ik genezen van Anorexia. Een ziekte die ik ontwikkeld had, omdat ik liever niet in deze wereld van macht en oordelen wilde zijn. In het reguliere systeem liep ik destijds vast.

Ik ben op ontdekkingstocht gegaan om te onderzoeken wat ik nodig had. Alles wat ik ontdekt heb, heb ik verder ontwikkeld en uitgewerkt. Deze sleutels heb ik op mezelf toegepast en deel ik al ruim 20 jaar met heel veel mensen privé, maar ook met professionals.

Mijn doel is altijd geweest dat zoveel mogelijk kinderen deze sleutels in handen krijgen om te voelen dat ze echt van waarde zijn en ertoe doen.

De pijn die ik zelf als kind heb ervaren, wil ik andere kinderen besparen.

Waarom kan ik je helpen?

Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid, door de opleidingen die ik gevolgd heb en door de vele contacturen met alle mensen, waar ik mijn kennis, kunde en hart mee gedeeld heb, heb ik mij ontwikkeld tot een expert op dit gebied.

Om nog meer kinderen en volwassenen te kunnen ondersteunen en te begeleiden, heb ik alles in een online- portaal beschikbaar gesteld voor een iedereen die de behoefte heeft om zichzelf, de ander en het leven beter te begrijpen.

Hier heb ik alle sleutels uitgewerkt. Het zijn tools die je handreikingen geven en wegwijzers om te ontdekken waar deuren zijn dicht gegaan naar jezelf en je in beperkende gedachtepatronen gevangen zit. Want daardoor ga je twijfelen aan je eigenwaarde en talenten, met als resultaat een laag zelfbeeld.

Vervolgens leer je Hoe je deze tools (sleutels) kunt gebruiken om in contact te komen met je eigen authentieke kracht, (zelf) acceptatie, (zelf)vertrouwen, (zelf)liefde en talenten, zodat het duurzaam blijft.

Met heel mijn hart en ziel deel ik  alles wat ik in mijn vermogen heb om samen met jou nog meer harten aan te raken en kleuren te bevrijden.

De kinderen hebben jou als volwassene nodig om deze tools bij hen te brengen. Tegelijkertijd is het cadeau dat het jou ook verrijkt en verdiept en misschien nog meer kan bevrijden. Met elkaar onderweg naar een authentieke verbinding. Een win – win situatie.

Samen bouwen aan een sprankelende Kleur- en kansrijke WIJ samenleving. Een wereld waar iedereen zich welkom voelt voor wie jij/zij is.

En … het begint bij Jou!

Mijn motto is Be - Live -shine your True Colours

Dat zegt alles: Leven vanuit verbinding met je kern, vanuit wie je werkelijk bent. 

handtekening-wilga
 • Voor jouzelf

  Voor jou als je je eigen waarde (meer) wilt voelen

  Als je je leven meer wil ervaren vanuit de verbinding met je zelfliefde en diep vertrouwen

  Vrij van alle programma’s die aangemaakt zijn vanuit (verwachtings)patronen,

  Vrij van alle overtuigingen,

  Vrij van alles wat je beperkt om te leven vanuit je hart ….

  ✔ Voor jou als je de leiding over jezelf weer terug wilt hebben en de regie over je eigen leven wilt voelen

  ✔voor jou als je wilt leren omgaan met “lastige’ emoties en voor je eigen schaduw wilt leren zorgen

  ✔ Voor jou als je (meer) vanuit je hart wilt leven;

  ✔ Voor jou als je de hoofdrol wil spelen in je eigen leven;

  ✔ Voor jou als je op zoek bent naar authentieke verbinding met jezelf en anderen

 • Voor jou als ouder

  Als je op zoek bent naar handreikingen en materialen om je kind te ondersteunen het leven te leven waar hij voor bedoelt is en in verbinding kan/mag blijven met wie hij in oorsprong is

  Eerst ontdek en ervaar je zelf het traject. Waardoor je de diepte van de materie niet alleen weet maar ook in je gevoel begrijpt.

  Waardoor jij en je kind samen alle sleutels kunnen toepassen en diep  voelt dat je er toe doet en echt van waarde bent voor wie je in de kern bent. Zonder te presteren of waarde te moeten verdienen.

  Hierdoor voel je de regie over je eigen leven in eigen handen met als gevolg dat je meer zelfbewust en zelfverzekerd aanwezig bent.

 • Voor jou als leerkracht / hulpverlener

  Als je het verschil wil maken in het leven van kinderen.

  Ieder kind wil zich gezien en gehoord voelen voor wie hij is. Als leerkracht of hulpverlener heb je ook een belangrijke functie om een kind het gevoel te kunnen laten ervaren hoe waardevol het kind is en er zeker toe doet.

  Ben je op zoek naar tools en materialen om spelenderwijs de kinderen waar je mee werkt te ondersteunen om zichzelf, de ander en het leven meer te begrijpen dan is ons platform een rijkdom voor jou.

  Het maakt niets uit als je al andere sociaal emotionele programma’s gebruikt. Het gedachtengoed is uitgewerkt om alle wijsheid te integreren  in alle bestaande methodieken die je waarschijnlijk al eigen hebt gemaakt. Het is een fundament waar alle andere programma’s op kunnen staan. Het maakt je programma completer en zelfs nog rijker door deze aanvulling.

  Waardoor je hen ten diepste het grootste cadeau kunt geven wat er is: Hen het gevoel laten ervaren dat ze er echt toe doen! En tevens bied je hen de sleutels om het vertrouwen in zichzelf te versterken, te leren omgaan met “lastige’ emoties en te gaan geloven in hun eigen talenten. Waardoor ze een stevig fundament in zichzelf ervaren om vrijer de toekomst in te gaan.

Een inkijkje in wat ik doe

In januari 2021 werd deze impressie uitgezonden op RTL 4 in het programma Dit is Holland.

Play Video

Wat anderen over mij zeggen

Meisje_heart

Thea

Op mijn theezakje stond vandaag de vraag: van welke docent heb je het meest geleerd? Omdat ik meteen aan jou dacht wilde ik het je laten weten. Bedankt voor de eerste ontmoeting, ik heb al veel van je geleerd!

Meisje_heart

Nele

Wilga, ik wil jou nog eens extra bedanken. Voor alles. Voor jouw gedachtengoed, voor wie jij bent, die mooie, mooie engel op aarde. Jouw energie en wat alles van Colours of our Heart Path mij en mijn gezin gebracht heeft en nu nog steeds brengt via de academie. Je krijgt duidelijke handvatten aangereikt waar je steeds elke keer opnieuw mee aan de slag kan. Nu doorzie en doorvoel ik alles, waardoor ik veel dichterbij mezelf kan blijven in mijn eigen waarden. Mijn eigen rol zie en de rol van anderen.

Meisje_heart

Steven

De sessie met jou en het traject wat mijn vrouw bij je gelopen heeft, wat ze met mij deelt, heeft veel veranderd. Mijn denken is volledig anders. Ik dacht vroeger zoals mijn pa en broer. Nu totaal niet meer. Ik voel me vrij en durf mijn eigen pad te gaan.